Termeni și Condiții

Mulțumim pentru interesul față de compania Ectopic Society Events S.R.L., față de site-ul www.ectopicsociety.ro (numit în prezentul document și ”website” sau „site online”) și față de produsele pe care le comercializăm prin intermediul magazinului nostru online. Înainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, servicii prin intermediul acestui site, va rugam sa citiți cu atenție Termenii și Condițiile. Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată  și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

1. Informații administrator site

Site-ul www.ectopicsociety.ro este administrat de către Ectopic Society Events SRL, cu sediul în strada Bratocea, nr.13, cod poștal 012158, sector 1, București, România, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/10986/2022, Cod Unic de Identificare 46277787, telefon 0745201912, email dental@ectopicsociety.ro.

2. Acceptare Termeni și Condiții

Administratorul vă oferă accesul în site și implicit în magazinul online și utilizarea acestuia, sub rezerva acceptării de către dumneavoastră a acestor Termeni și Condiții. Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul site-ului nostru online, dumneavoastră sunteți de acord să respectați Termenii și Condițiile descrise în acest material. Administratorul își rezervă dreptul de a completa sau modifica orice informație din site fără a anunța în prealabil utilizatorii acestuia.

3. Drepturi de copyright/proprietate intelectuală

Toate drepturile supra informațiilor furnizate prin sau pe site-ul www.ectopicsociety.ro aparțin Ectopic Society Events S.R.L. sau au fost cedate Ectopic Society Events S.R.L. de către terți. Prin informații se înțeleg, dar fără a se limita la: fotografii, imagini, video, texte și orice alte materiale similare, respectiv lucrări/obiecte/produse de autor, servicii și orice mențiuni, respectiv aranjarea lor. Prin folosirea materialelor de pe acest site (www.ectopicsociety.ro), utilizatorii se obligă să respecte în totalitate limitele, condițiile şi cerințele descrise aici. Pentru toate situațiile de încălcare a drepturilor de autor, ne rezervăm dreptul de a solicita despăgubiri, precum și sancționarea conform legislației în vigoare. Ectopic Society Events S.R.L. face un efort considerabil pentru a furniza date corecte și actuale pe site-ul său web, dar nu își asumă responsabilitatea pentru corectitudinea și exhaustivitatea acestora și nu acceptă dreptul de reclamații referitor la acestea. Ectopic Society Events S.R.L. nu garantează că acest website va fi întotdeauna accesibil și disponibil și că nu va conține erori sau viruși. Fiecare utilizator este de acord în mod expres de a utiliza acest website pe propriul risc. Ectopic Society Events S.R.L. nu este responsabil pentru orice pierderi sau daune (inclusiv, dar nu se limitează la daunele indirecte sau pe cale de consecință), care ar putea rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice parte a acestui site web sau conținut care este postat pe el sau adăugat de către alți utilizatori. Mass-media și alți utilizatori ai acestui website sunt de acord în mod expres să despăgubească Ectopic Society Events S.R.L. pentru fiecare și toate plângerile, costurile, daunele sau obligațiile care decurg din utilizarea neglijentă a materialelor de pe website de către același utilizator, inclusiv orice daune directe sau indirecte. Vizitatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va descărca/utiliza conținutul site-ului online Ectopic Society, imagini, descrieri, elemente grafice, fără acordul scris al administratorului întrucât reprezintă proprietatea administratorului, fiind apărat de legea dreptului de autor și de legile referitoare la proprietatea intelectuală și industrială.

4. Perfectarea contractului la distanță, valabilitate în cazul magazinului online Ectopic Society

Odată cu lansarea comenzii de pe magazinul online Ectopic Society, cumpărătorul acceptă comunicarea prin email sau telefon prin care administratorul își derulează activitatea.

- Prezentul contract la distanță intră în vigoare în momentul confirmării comenzii de către administrator. Confirmarea se efectuează verbal (telefonic) sau electronic (email).

- Termenii și Condițiile magazinului online Ectopic Society stau la baza contractului astfel perfectat.

- Administratorul nu consideră sub nicio formă o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

- Ne rezervăm dreptul de a decide, în mod unilateral și fără a preciza motivul, încheierea sau nu a unui contract de vânzare. Nu vom avea nicio răspundere față de dvs. în situația în care refuzăm să dăm curs unei comenzi.

- Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plății, în cazul plății prin OP sau card respectiv după efectuarea plății și semnarea documentelor de transport în cazul livrării prin curier cu plata ramburs. 

5. Prețuri, modalități de plată, facturare în cazul magazinului online Ectopic Society

- Prețurile sunt afișate pe pagina dedicată fiecărui produs, conțin TVA și nu includ cheltuielile de livrare decât dacă este specificat în mod expres acest aspect sau se oferă ca și bonus pentru comenzile mari. În cazul în care prețul nu este afișat, veți avea posibilitatea de a cere o ofertă, iar un operator vă va comunica prețul în cel mai scurt timp posibil.

- Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.

- Prețul imprimat pe factură este același cu cel transmis de operatori în momentul confirmării comenzii.

- Prețul produselor din magazinul online Ectopic Society poate fi diferit de cel din magazinele fizice.
Modalitățile de plată sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.

- Pe baza informațiilor deținute de Ectopic Society și a celor furnizate de cumpărător va fi emisă o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi însoțit de documentația prevazută de lege pentru produsul/produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc.

Produsele/biletele/serviciile de pe site-ul www.ectopicsociety.ro pot fi achiziționate folosind următoarele instrumente de plată:
-    Transfer bancar;
-    Card bancar;
-    Ramburs (cash) la livrarea coletului. 

Prin Transfer bancar

Plata se face prin virament bancar pe baza facturii proformă, livrarea produselor urmând a se face după intrarea sumei (contravaloarea totală a facturii) în contul nostru.

Datele necesare pentru efectuarea plății prin transfer bancar, dacă pe site nu se precizează alte date, sunt:
ECTOPIC SOCIETY EVENTS S.R.L. 
CUI 46277787
Nr. Reg.Com. J40/10986/2022
Sediul social: strada Bratocea, nr. 13, sector 1, București
Banca Transilvania Cont IBAN: RO64BTRLRONCRT0CH1401701

Prin Card bancar

Pentru plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard/Maestro) sau orice alte carduri bancare acceptate la plată de către LibraPay este folosit sistemul de procesare a plăților online LibraPay. Pentru a putea utiliza serviciul LibraPay și facilitățile conexe se vor stoca datele referitoare la cardul bancar (numărul cardului, data expirării, numele titularului). Aceste date nu vor fi divulgate unor terți, iar pentru maxima siguranță codul de securitate (CVV2, CVC2) nu va fi stocat. 

Prin selectarea bifei “Activează opțiunea plăți rapide” prezentă în formularul de plată online LibraPay sau prin parcurgerea pașilor ce presupun crearea unui cont în aplicația Wallet LibraPay, utilizatorul își dă acceptul pentru activarea contului Wallet LibraPay, prin care se vor putea efectua plăți online către comercianții parteneri LibraPay inclusiv, doar prin introducerea codului de securitate CVC2/CVV. 

Ramburs (cash) la livrarea coletului

Contravaloarea produselor și a serviciilor comandate pot fi achitate curierului chiar la livrarea acestora la adresa specificată de dumneavoastră.

6. Stocuri în cazul magazinului online Ectopic Society

Produsele sunt disponibile în stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate. Clienții sunt informați corect, conform termenilor și condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării. Rareori, pot apărea erori de comunicare în acest sens.

7. Garanții în cazul magazinului online Ectopic Society

Ectopic Society Events S.R.L. garantează că produsele livrate sunt originale, sigilate (în forma în care provin de la parteneri) și însoțite de factură fiscală, chitanță (eliberată de administrator sau firma de curierat) și după caz certificat de garanție (pentru produsele care necesită garanție). 

Declarăm pe proprie răspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viața și sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului că produsele livrate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu: Directivele CE 67/549/CEE și 1999/45/CE ( în condițiile respectării manipulării, transportului și depozitării conform mențiunilor pentru fiecare serviciu/produs în parte).

Produselor comercializate le este garantată calitatea pe perioada înscrisă pe ambalaj, în condițiile respectării prescripțiilor de folosire, depozitare și transport.   

Pentru orice reclamație sau sesizare vă rugăm să ne contactați la adresa de email dental@ectopicsociety.ro

8. Informații privind exercitarea dreptului de retragere 

Aceste prevederi se completează cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii și cu OUG 58/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției consumatorilor și cu Hotărârea nr. 686/2022 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare.

Politica de retur

Conform OUG 34/2014 aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele și fără a suporta penalități în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă sau email. Datele noastre sunt: Ectopic Society Events S.R.L., cu sediul în strada Bratocea, nr.13, cod poștal 012158, sector 1, București, România, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/10986/2022, Cod Unic de Identificare 46277787, telefon 0745201912.

În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat, folosirea lui nu este însă obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecințele retragerii

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. 

Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților și funcționării produselor, taxe poștale sau de orice altă natură) care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere. 

Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. 

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada ca ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. 

În cazul în care ați recepționat produse în legătură cu contractul, expediați produsele sau înmânați-le direct nouă în oricare dintre locațiile afișate pe pagina de Contact a site-ului www.ectopicsociety.ro, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea.

Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Condițiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice, definite în art. 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului până la intrarea în posesia magazinului. 

Sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, Ectopic Society Events S.R.L. poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comandă.

Comanda inițiala va fi anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Nu pot fi returnate produsele care:
·      au făcut obiectul unei comenzi speciale
·      au fost distinct personalizate la cererea consumatorului
·      au fost confecționate după specificațiile consumatorului (ex: nuanțarea produsului în culoarea dorită de client)
·      prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură
·      au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta integre
·      sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare

Pentru produsele ridicate de către cumpărător direct din magazin, întrucât cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplică condițiile de retur prevăzute în prezenta secțiune.

Ectopic Society Events S.R.L. va suporta cheltuielile de retur dacă acesta îi este imputabil. (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Pentru alte informații legate de returul produselor vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email dental@ectopicsociety.ro.

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriți să vă retrageți din contract.
- Către Ectopic Society Events S.R.L., 
Strada Bratocea, nr.13, cod poștal 012158, sector 1, București, Romania, J40/10986/2022, CUI 46277787, telefon 0745201912
- Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră din contractul referitor la vânzarea online a următoarelor produse : ________________________
Comandate la data __________/ primite la data ____________
Nr. Factură __________
- Numele consumatorului (consumatorilor)
- Adresa consumatorului (consumatorilor)
- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
- Data 

9. Program de lucru, livrări, termene

- O comandă poate fi plasată în orice moment, dar perioada de procesare este de Luni până Vineri în intervalul orar 8-16, exceptând sărbătorile legale.

- Produsele disponibile în magazinul online pot fi livrate prin flota Ectopic Society în aria specificată sau prin curieri.

- Termenul de livrare pentru produse este de 48-72 ore din momentul confirmării livrării.

- În cazul biletelor electronice, acestea pot fi descărcate și apoi tipărite. Folosiți o imprimantă care să permită tipărirea lizibilă a însemnelor și înscrisurilor (cod de bare, cod QR, etc) de pe bilet pentru a asigura o identificare facilă la intrarea la eveniment. 

- Livrările fizice se efectuează door-to-door, prin curierat rapid, în afara zonei de distribuție prin flota Ectopic Society - serviciu externalizat deci independent de administrator. Pot exista întârzieri față de termenul de livrare stabilit în momentul confirmării comenzii; în acest caz administratorul nu își asumă nicio răspundere în numele firmelor de curierat.

- Administratorul își asumă responsabilitatea în privința livrării produselor comandate de cumpărător. Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

10. Obligațiile cumpărătorului

- Să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre entitatea sa atunci când acestea i se cer, în caz contrar există posibilitatea refuzării comenzilor;

- Să accepte soluționarea eventualelor probleme în termen de 30 de zile de la data sesizării acestora printr-un email adresat administratorului;

- Să accepte Termenii și Condițiile administratorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.

11. Obligațiile vânzătorului

- Să pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale. Conținutul publicat în magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor și documentația tehnica aferentă acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. În funcție de lotul în care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.

- Să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin email sau telefonic.

- Să livreze produsele în cel mult 30 zile de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt în stoc.

- Să utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori în concordanță cu secțiunea `Confidențialitate`, parte integrantă din Termeni și Condiții.

12. Litigii

Termenii și Condițiile se supun legislației române. În caz de litigiu, dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu are efect după înregistrarea reclamației la sediul companiei, se va apela la instanța judecătorească de la sediul Ectopic Society Events S.R.L.

Ectopic Society Events S.R.L. nu răspunde de prejudiciile cauzate fără culpa sa, de nefuncționarea site-ului online sau pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului virtual (ex: defecțiuni la rețeaua de internet). Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă.