ro

/en
poate+asa.jpg

Romanian Dental Awards - Ediția a II-a

A doua ediție a galei de premiere a performanței medicilor stomatologi din România va avea loc pe 9 decembrie la Teatrul Odeon, în Sala Majestic.

Vă invităm să participați într-o competiție jurizată de o comisie atent selecționată, formată din medici stomatologi și cadre universitare consacrate atât la nivel național cât și internațional.

Alegeți una dintre cele 7 categorii care vă va pune în valoare calitățile clinice și înscrieți-vă cazul!

Ca și anul trecut, jurizarea se va desfășura în regim de anonimat, într-un mod obiectiv și după un barem agreat internațional.

Juriul va desemna 3 finaliști pentru fiecare categorie, iar nominalizații vor fi invitați la evenimentul de decernare, unde în 2 minute fiecare își va prezenta public cazul. 

Pentru fiecare categorie, publicul participant la eveniment va fi rugat să își voteze favoritul căruia i se vor înmâna un trofeu emblematic și premii surpriză din partea sponsorilor și partenerilor noștri.

Atât câștigătorii fiecărei categorii, cât și ceilalți doi finaliști desemnați vor primi un certificat de nominalizare și o medalie digitală pe care o pot afișa pe site-ul lor, pe rețelele sociale sau în orice alt spațiu digital, aceasta fiind modalitatea perfectă de a-și prezenta realizările și recunoștința unui eveniment de anvergură internațională.

Participarea la acest eveniment se va putea desfășura pe bază de invitație sau de înscriere.

Finaliștii sunt încurajați să invite alături de ei cât mai mulți susținători. Cu cât mai multe persoane susținătoare în sală, cu atât mai multe voturi!

Evenimentul se va încheia cu o recepție de tip cocktail alături de juriu, concurenți, sponsori și parteneri.

Vă rugăm consultați regulamentul competiției înainte de a vă înscrie cazul.

Vă mulțumim și vă așteptăm! 

Înscrierile pentru ediția de anul acesta s-au încheiat!

Termen limită de depunere al cazurilor: 15 octombrie

Perioada de jurizare: 15 octombrie – 31 octombrie

Anunțarea finaliștilor: 6 noiembrie

Dress Code: Black Tie

Detalii la +40 722 618 619 sau la office@ectopicsociety.ro

*Taxa de înscriere a unui caz în competiție este de 200 lei până pe 30 iulie, iar începând cu 31 iulie, aceasta devine 300 lei.

**În taxa de înscriere a unui caz este inclusă o invitație la eveniment. Participanții care vor fi aleși finaliști vor primi încă o invitație la eveniment, pentru a putea veni însoțiți. În cazul în care nu veți fi ales finalist, invitația la eveniment rămâne valabilă.

MembrIi juriului:

To be announced

CRITERII GENERALE

Toți participanții trebuie să fi absolvit Facultatea de Medicină Dentară sau Tehnică Dentară (în funcție de secțiune), și să îndeplinească măcar unul din următoarele criterii: să dețină cetățenie română sau moldovenească (chiar dacă practică stomatologie în alt stat) sau, dacă nu îndeplinesc primul criteriu, trebuie să dețină dreptul de liberă practică pe teritoriul României și/sau al Republicii Moldova.

Pentru categoriile multidisciplinare care presupun o echipă medicală sau în cazurile restaurărilor indirecte ce necesită implicarea unui tehnician dentar, medicul participant va trebui să informeze întreaga echipă/tehnicianul de participarea la această competiție și să specifice în descrierea cazului aportul precis al fiecăruia în planificarea și execuția tratamentului stomatologic.

Este responsabilitatea participanților să se asigure de păstrarea anonimatului și a confidențialității medic-pacient pentru cazurile prezentate sau să obțină acordul pacientului în acest sens.

Tot în responsabilitatea participanților va fi și autenticitatea cazului. O eventuală însușire incorectă a cazuisticii altui coleg va fi considerată imorală și va duce la descalificarea participantului și imposibilitatea acestuia de a mai participa la acest eveniment.

Încurajăm depunerea în exclusivitate a cazuisticii proprii, iar dacă aceasta presupune implicarea unei echipe de medici și tehnicieni, sunt recomandate informarea si acceptul acestora în prealabil. În cazul tratamentelor interdisciplinare se va premia echipa curantă și va fi menționat fiecare medic implicat în actul terapeutic.

Metodologia competiției permite fiecărui participant să depună un singur caz pentru fiecare categorie. Același caz nu poate fi depus la două categorii, la fel cum același autor nu poate depune două cazuri la aceeași categorie. Astfel că se va permite depunerea unui singur caz per categorie.

Același autor poate depune cazuri pentru a concura la mai multe categorii doar dacă deține cazuri distincte care să îndeplinească criteriile de încadrare la secțiunile alese.

În situația excepțională în care participantul greșește încadrarea în categoria corectă a cazului depus, juriul poate reîncadra cazul la categoria corectă doar cu acordul autorului. 

Cazurile depuse trebuie să fie prezentate în format „case report” și trebuie să conțină o documentare calitativă fotografică împreună cu o descriere detaliată în limba română care să nu depășească 3500 de cuvinte. Este acceptat un singur document/concurent/categorie, doar în format PDF și cu o dimensiune de maximum 100 mb.

Pentru a păstra corectitudinea competiției și obiectivismul juraților, cazurile depuse vor fi analizate cu anonimatul autorului. Considerăm că poate fi imposibilă desemnarea unui singur caz câștigător, astfel că juriul va nominaliza 3 finaliști pentru fiecare categorie. După decizia juriului, aceștia vor fi anunțați și invitați să participe la gala Romanian Dental Awards.

Desemnarea celor 3 finaliști se va efectua prin acordarea unui punctaj de la 1 la 10 de către fiecare membru al juriului pentru fiecare caz al fiecărei categorii. Primii trei clasați din fiecare categorie, listați în urma mediei aritmetice a punctajelor oferite, vor fi desecretizați și anunțați oficial folosind multiple canale de comunicare.   

Premiul cel mare va fi desemnat transparent, prin vot public, care va putea fi exercitat doar de persoanele care vor participa fizic la evenimentul de decernare. Finaliștii sunt încurajați să vină însoțiți de susținători, alături de care pot celebra nominalizarea ca finalist sau câștigarea marelui premiu.

CAZURILE ÎNSCRISE VOR FI NOTATE CONFORM URMĂTOARELOR CRITERII:

1. Diagnostic și plan de tratament (Notă: 1-10p)

2. Complexitatea cazului (Notă: 1-10p)

3. + 4. Calitatea documentării cazului, atât imagini, cât și text (Notă: 1-10p)

5. Acuratețea execuției manoperelor clinice (Notă: 1-10p)

6. Grad de invazivitate scăzut ( 10p fiind cel mai scăzut grad de invazivitate )

7. Calitatea rezultatului imediat (Notă: 1-10p)

8. Follow-up prezent (Notă: 1-10p)

9. Stabilitatea în timp a rezultatului (punctajul maxim poate fi de 20p)

Total: Maxim 100p

*Note pentru toate categoriile:

  1. Cazurile clinice înscrise care se abat de la cerințele afișate și nu includ toate imaginile obligatorii menționate, vor fi descalificate. Documentația foto este punctul principal de jurizare.
  2. Cazurile/procedurile care presupun izolarea câmpului operator cu digă, cum ar fi tratamente odontale de restaurare, tratamente endodontice sau etape din tratamentul protetic, vor fi depunctate dacă nu prezintă dovada utilizării sistemului de izolare cu digă prin radiografii sau poze intraoperatorii

Parteneri

Partener Platinum

bg+RO+black

Partener Gold

logo-sitea

Cu sprijinul

logo-blancone-e1649871682128
WitBlue
304401392_591323606000930_805057240734651263_n
planmeca-logo-png
TSLOGO_1542636041_6459
logo-f-m-medident
catena-logo

Premii oferite de

Consiglieri
ReyaMedical
MYLPearls
ofetarie-online-bucuresti-angeline-cake-boutique
Cristallini
Invictus
VDW
Dentsply_Sirona_GREY_RGB
StyleItaliano
EMS
logo-floria
Oral-B_logo.svg
Logo+TOKUYAMA+2022+Pay+Off
logo_NYD2021_modificat

Accommodation partner

logo_Novotel_BucharestCityCentre_2022_RGB_transparent

Data

09 Dec 2023

Ora

18:00

Locație

Teatrul Odeon București, Sala Majestic