
Romanian Dental Awards - Ediția I
În urma votului publicului prezent la eveniment, câștigătorii primei ediții „Romanian Dental Awards” au fost:
Pentru categoria „Restaurare Directă”, domnul Doctor Andrei Petruț, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, având un masterat în Reabilitare Orală Estetică, Parodontologie și Ocluzie Dentară, în prezent desfășurându-și activitatea clinică la „Natural Smile Dental Clinic by Dr. Pop” din Târgu-Mureș.
Pentru categoria „Tratament Endodontic”, doamna Doctor Andrada Degan, absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, promoția 2018. De curând, a devenit medic specialist endodontolog, în urma programului de Rezidențiat al Facultății de Medicină Dentră din Cluj Napoca. În prezent, urmează cursurile Programului de Masterat de Endodonție Avansată al Facultății de Medicină Dentară, din cadrul Universității din Siena, Italia.
Pentru categoria „Estetică Dentară”, domnul Doctor Cosmin Anițoiu, absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București în anul 2016. În anul 2014 acesta a câstigat un concurs de internship la o clinică privată din București, a urmat programul timp de 2 ani și a început să lucreze în cadrul clinicii imediat după terminarea facultății și până în anul 2021. Din 2021 până în prezent, acesta își desfășoară practica într-o clinică privată din București, fiind axat pe protetică și terapie restauratoare.
Pentru categoria „Reabilitare Orală Interdisciplinară”, echipa condusă de domnul Doctor Adrian Timofte și formată din domnul Doctor Cristian Dobreci, domnul Tehn.Dent.Cristian Butnărașu și domnul Tehn.Dent. Eugen Stanciu. Specializat în ortodonție și ortopedie dento-facială, dr. Adrian Timofte Murariu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară Carol Davila în anul 2011. Ulterior și-a continuat dezvoltarea profesională cu studii postuniversitare în cadrul Programului FACE din Italia și Spania.Practica doctorului Adrian Timofte Murariu de peste 10 ani se îndreaptă către tratamente de succes, atât prin obținerea unor rezultate estetice, cât și prin optimizarea funcționalității maxilo-faciale a pacienților săi.
Pentru categoria „Tratament Implanto-Protetic”, doamna Doctor Aliona Dodi, absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București în anul 2015 și medic specialist în Chirurgie Dento-Alveolară. Doamna doctor este membru SSER și a parcurs programul „Esthetic Mucogingival Surgery” coordonat de Profesorul Giovanni Zucchelli în anul 2019 și „Curriculumul Științific de Parodontologie” coordonat de Profesorul Anton Sculean în anul 2018.
Pentru categoria „Tratament Stomatologic sub Protocol Digital”, domnul Doctor Victor Cepuc, absolvent al promoției 2017 a Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș și desfășurându-și tot de atunci practica în același oraș, la Aesthetic Dental Clinic și la clinica MEDENTIS în orașul Mediaș. Mai nou, acesta își ajuta colegii prin organizarea cursurilor de perfecționare în domeniul restaurărilor dentare. Principalele interese ale domnului doctor sunt restaurările estetice și stomatologia funcțională.
Pentru categoria „Tânărul Clinician”, domnul Doctor Florin Bucur, medic specialist endodontolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București în anul 2017, iar cei trei ani de rezidențiai și i-a efectuat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.
Prima gală de premiere a performanței medicilor stomatologi din România.
Vă invităm să participați într-o competiție jurizată de o comisie consacrată, aprobată de către Colegiul Medicilor Stomatologi din București.
Alegeți una dintre cele 7 categorii care vă va pune în valoare calitățile clinice și înscrieți-vă cazul!
Jurizarea se va desfășura în regim de anonimat, într-un mod obiectiv și după un barem agreat internațional.
Juriul va desemna 3 finaliști pentru fiecare categorie, iar nominalizații vor fi invitați la evenimentul de decernare, unde vor fi prezentate public cazurile câștigătoare.
Participarea la acest eveniment se va putea desfășura pe bază de invitație sau de înscriere.
Pentru fiecare categorie, publicul participant la eveniment va fi rugat să își voteze favoritul căruia i se vor înmâna un trofeu emblematic și premii surpriză din partea sponsorilor și partenerilor noștri. Atât câștigătorii fiecărei categorii, cât și ceilalți doi finaliști desemnați vor primi un certificat de nominalizare și o medalie digitală pe care o pot afișa pe site-ul lor, pe rețelele sociale sau în orice alt spațiu digital, aceasta fiind modalitatea perfectă de a-și prezenta realizările și recunoștința unui eveniment de anvergură națională.
Finaliștii sunt încurajați să invite alături de ei cât mai mulți susținători. Cu cât mai multe persoane susținătoare în sală, cu atât mai multe voturi!
Evenimentul se va încheia cu o recepție de tip cocktail alături de juriu, concurenți, sponsori și parteneri.
Detalii la +40 745 201 912 sau la dental@ectopicsociety.ro
Vă așteptăm la Romanian Dental Awards!
Juriu
- Prof. Dr. Marina Imre
- Prof. Dr. Dana Cristina Bodnar
- Prof. Dr. Bogdan Dimitriu
- Prof. Dr. Alexandru Petre
- Prof. Dr. Simone Grandini
- Prof. Dr. Adriano Azaripour
- Conf. Dr. Mihai Săndulescu
Criterii generale
Toți participanții trebuie să fi absolvit Facultatea de Medicină Dentară sau Tehnică Dentară (în funcție de secțiune) și să dețină dreptul de liberă practică pe teritoriul României.
Pentru categoriile multidisciplinare care presupun o echipă medicală sau în cazurile restaurărilor indirecte ce necesită implicarea unui tehnician dentar, medicul participant va trebui să informeze întreaga echipă/tehnicianul de participarea la această competiție și să specifice în descrierea cazului aportul precis al fiecăruia în planificarea și execuția tratamentului stomatologic.
Este responsabilitatea participanților să se asigure de păstrarea anonimatului și a confidențialității medic-pacient pentru cazurile prezentate sau să obțină acordul pacientului în acest sens.
Tot în responsabilitatea participanților va fi și autenticitatea cazului. O eventuală însușire incorectă a cazuisticii altui coleg va fi considerată imorală și va duce la descalificarea participantului și imposibilitatea acestuia de a mai participa la acest eveniment.
Încurajăm depunerea în exclusivitate a cazuisticii proprii, iar dacă aceasta presupune implicarea unei echipe de medici și tehnicieni, sunt recomandate informarea si acceptul acestora în prealabil. În cazul tratamentelor interdisciplinare se va premia echipa curantă și va fi menționat fiecare medic implicat în actul terapeutic.
Metodologia competiției permite fiecărui participant să depună un singur caz pentru fiecare categorie. Același caz nu poate fi depus la două categorii, la fel cum același autor nu poate depune două cazuri la aceeași categorie. Astfel că se va permite depunerea unui singur caz per categorie.
Același autor poate depune cazuri pentru a concura la mai multe categorii doar dacă deține cazuri distincte care să îndeplinească criteriile de încadrare la secțiunile alese.
În situația excepțională în care participantul greșește încadrarea în categoria corectă a cazului depus, juriul poate reîncadra cazul la categoria corectă doar cu acordul autorului.
Cazurile depuse trebuie să fie prezentate în format „case report” și trebuie să conțină o documentare calitativă fotografică împreună cu o descriere detaliată în limba română care să nu depășească 3500 de cuvinte.
Pentru a păstra corectitudinea competiției și obiectivismul juraților, cazurile depuse vor fi analizate cu anonimatul autorului. Considerăm că poate fi imposibilă desemnarea unui singur caz câștigător, astfel că juriul va nominaliza 3 finaliști pentru fiecare categorie. După decizia juriului, aceștia vor fi anunțați și invitați să participe la gala Romanian Dental Awards.
Desemnarea celor 3 finaliști se va efectua prin acordarea unui punctaj de la 1 la 10 de către fiecare membru al juriului pentru fiecare caz al fiecărei categorii. Primii trei clasați din fiecare categorie, listați în urma mediei aritmetice a punctajelor oferite, vor fi desecretizați și anunțați oficial folosind multiple canale de comunicare.
Premiul cel mare va fi desemnat transparent, prin vot public, care va putea fi exercitat doar de persoanele care vor participa fizic la evenimentul de decernare. Finaliștii sunt încurajați să vină însoțiți de susținători, alături de care pot celebra nominalizarea ca finalist sau câștigarea marelui premiu.
Cazurile înscrise vor fi notate conform următoarelor criterii:
1. Diagnostic și plan de tratament (Notă: 1-10)
2. Complexitatea cazului (Notă: 1-10)
3. + 4. Calitatea documentării cazului, atât imagini, cât și text (Notă: 1-10)
5. Acuratețea execuției manoperelor clinice (Notă: 1-10)
6. Grad de invazivitate scăzut ( 10 fiind cel mai scăzut grad de invazivitate )
7. Calitatea rezultatului imediat (Notă: 1-10)
8. Follow-up prezent (Notă: 1-10)
9. Stabilitatea în timp a rezultatului (punctajul maxim poate fi 20p)
Total: Maxim 100p
*Note pentru toate categoriile:
- Cazurile clinice înscrise care se abat de la cerințele afișate și nu includ toate imaginile obligatorii menționate, vor fi descalificate. Documentația foto este punctul principal de jurizare.
- Cazurile/procedurile care presupun izolarea câmpului operator cu digă, cum ar fi tratamente odontale de restaurare, tratamente endodontice sau etape din tratamentul protetic, vor fi depunctate dacă nu prezintă dovada utilizării sistemului de izolare cu digă prin radiografii sau poze intraoperatorii.
Data
09 Dec 2022Locație
Teatrul Național București - Sala PicturaEvenimentul a luat sfârșit!
Vă așteptăm la următoarele evenimente marca Ectopic Society!
Evenimente